S House Interior By Tanju Ozelgin

March 13, 2019 5:19 am by admin
As one of the innovative and extremely talented designers of b t design tanju ozelgin never fails to amaze
S house interior by tanju özelgin
S House Interior By Tanju Ozelgin

In general the middle floor is designed in a more robust approach than the other spaces due to the use of continuous natural surfaces. The walls are covered with natural stone tiles separating the kitchen from the living room, hiding the kitchen without impeding the fluidity between the two volumes. As with the top floor, a sliding door is also used in the entrance of the living room, isolating the room from the elevator and stairwell spaces. The ground floor of the house is designed as a garden floor that opens to the poolside outdoor living areas. There are three different functions of this floor; television and cinema units at one side, bookshelf and dining table in the middle. Steam room, sauna, whirlpool bath and shower also located on this floor. These spaces are separated from the other volumes with tulle curtains and sliding glass doors.

Çubuklu Valley is a private advancement situated in a forested region of the locale of Beykoz in the northern Bosphorus territory of Istanbul. This improvement highlights a gathering of current homes planned by Istanbul rehearse Emre Arolat Architects in 2006 coordinated into the uneven scenes of this rural region. Thusly, the Cubuklu Valley undertaking is an imperative illustration of a gated group that has turned into a well known private typology in Istanbul’s urban development. As opposed to a considerable lot of the tasks in this rural zone utilizing conventional outline styles, the Cubuklu Valley configuration is an unequivocally advanced and contemporary translation of the rural house and plant sort.

Bedrooms, located on the entrance floor as per the owner’s brief, are separated and isolated from the entrance by using sliding doors. Located at the entrance floor, guest rooms were organized to meet all visitors’ needs and additionally one of the rooms was also conceived as a study area. One of the most remarkable details on the top floor is the dressing cubicle, which positioned in the middle of the room, is enclosed with a light tulle curtain. In this way, the dressing cube is lit with the natural sunlight coming from the exterior while the need for artificial lighting is reduced to a minimum and integrated with the natural environment. This concept is continued in the shower and washbasin spaces by using substantially opaque and permeable materials, gaining the maximum benefit of sunlight.

Another material pattern contributes to this feeling are the round natural stones that sit in a bed under the open-stepped staircase. These small round stones create an organic, natural feeling in the house, an untouched territory that is an extension of the garden into the house. Instead of surrounding the sides of the bed of stones with concrete, Tanju Özelgin emphasized the feeling that nature is seeping into the interiors with texture and depth by a using a massive carved wood panel on the rear wall. This wood panel provides a dark and warmer contrast to the hard stone surfaces. In a similar way, wood is also used as flooring in the garden and pool and in present in the materials for the dining table. Wood surfaces in the bedrooms and living room in the form of oak laminated flooring are also continued into the garden. Similar natural materials complement each other in combinations of stone and wood textures throughout the design, their design character and energy deriving from the natural environment that is present throughout the interiors. Overall there is a harmony of geometry and materials that makes the setting a serene, calm and above in tune with the nature of its surroundings.

TAGS: Bathroom • Bedroom • Emre Arolat Architects • Hall and Entrance • Istanbul • Kitchen • Living Room • Staircase • Tanju Özelgin • Terrace • Turkey

Another material example adds to this inclination are the round common stones that sit in a bed under the open-ventured staircase. These little round stones make a natural, common feeling in the house, an untouched domain that is an augmentation of the patio nursery into the house. Rather than encompassing the sides of the bed of stones with cement, Tanju Özelgin underscored the inclination that nature is saturating the insides with composition and profundity by an utilizing an enormous cut wood board on the back divider. This wood board gives a dim and hotter complexity to the hard stone surfaces. Similarly, wood is additionally utilized as deck as a part of the greenery enclosure and pool and in present in the materials for the feasting table. Wood surfaces in the rooms and lounge room as oak covered deck are likewise proceeded into the greenhouse. Comparable regular materials supplement one another in blends of stone and wood compositions all through the outline, their configuration character and vitality getting from the common habitat that is available all through the insides. In general there is a concordance of geometry and materials that makes the setting a peaceful, quiet or more tuned in to the way of its environment.

Rooms, situated on the passage floor according to the proprietor’s brief, are isolated and segregated from the passageway by utilizing sliding entryways. Situated at the passageway floor, visitor rooms were composed to address every one of guests’ issues and furthermore one of the rooms was likewise imagined as a study zone. A standout amongst the most momentous points of interest on the top floor is the dressing work area, which situated amidst the room, is encased with a light tulle shade. Along these lines, the dressing solid shape is lit with the common daylight originating from the outside while the requirement for manufactured lighting is decreased to a base and coordinated with the regular habitat. This idea is proceeded in the shower and washbasin spaces by utilizing considerably obscure and penetrable materials, picking up the most extreme advantage of daylight.

The S House inside configuration in Çubuklu Valley by Tanju Özelgin’s uses stone surfaces, lighting and a progressed masterful sensibility to make a cutting edge and unmistakable inside outline style. The setting in the timberlands of Istanbul gives the originator the chance to make a space for living tuned in to nature yet with a noble way of life goals of the customer. Özelgin known for his unpretentious treatment of space has in this inside cutting edge his outline tasteful into an inconspicuous combination of nature and structure.

One of most striking characteristics of the S House interior design by Tanju Özelgin is how it reflects the energy of the surrounding natural environment within the house through a combination of stone and wood surfaces. Many of the details throughout the living spaces support this design approach focused on natural textures. The natural stone material used on either the floor or walls of the bedrooms, bathrooms, showers, kitchen and halls completes the all-encompassing pure and light color palette of the house. In other areas this stone treatment enables nature to have a presence especially in the garden floor acting as an extension of the garden. The sandblasted surfaces of the Gray Line marble from Italy are treated to prevent the stone from changing its original color. Especially in the bathroom and shower zones, the natural stone surfaces in 60 x 60 cm and 80 x 80 cm marble panels continue from the ground to the walls to give the material a three dimensional effect strengthening the feeling of the unity of the interior with the exterior environment.

Next articleGambier Island Retreat by Battersby Howat Architects

This 4,300 square foot, three story, contemporary house designed by Emre Arolat Architects is located in Istanbul, Turkey.

View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery

View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery View in gallery

One of most striking qualities of the S House inside outline by Tanju Özelgin is the means by which it mirrors the vitality of the encompassing indigenous habitat inside of the house through a mix of stone and wood surfaces. Huge numbers of the points of interest all through the living spaces bolster this configuration approach concentrated on characteristic surfaces. The common stone material utilized on either the floor or dividers of the rooms, bathrooms, showers, kitchen and corridors finishes the comprehensive unadulterated and light shading palette of the house. In different ranges this stone treatment empowers nature to have a vicinity particularly in the greenery enclosure floor going about as an augmentation of the patio nursery. The sandblasted surfaces of the Gray Line marble from Italy are dealt with to keep the stone from changing its unique shading. Particularly in the restroom and shower zones, the characteristic stone surfaces in 60 x 60 cm and 80 x 80 cm marble boards proceed from the beginning the dividers to give the material a three dimensional impact reinforcing the sentiment the solidarity of the inside with the outside environment.

The design of the interiors of these homes was left to the individual owners initiatives. One of the most original of these was the design for the S House by the Istanbul-based product and interior designer Tanju Özelgin in 2011. Özelgin known for his simple and direct approach to space, form and design in the interior for the S House harmoniously combined the natural setting with the owner’s cosmopolitan lifestyle. The simple, pure and functional architectural style in this residence designed by Özelgin, adopts Emre Arolat’s Çubuklu Valley’s original architectural concept of spaces interacting with nature furthering it through a strategy of using natural stone and wood textures making the interiors an extension of the natural environment.

The configuration of the insides of these homes was left to the individual proprietors activities. A standout amongst the most unique of these was the configuration for the S House by the Istanbul-based item and inside architect Tanju Özelgin in 2011. Özelgin known for his basic and direct way to deal with space, shape and outline in the inside for the S House amicably consolidated the characteristic setting with the proprietor’s cosmopolitan way of life. The straightforward, unadulterated and utilitarian building style in this habitation planned by Özelgin, embraces Emre Arolat’s Çubuklu Valley’s unique structural idea of spaces interfacing with nature facilitating it through a methodology of utilizing characteristic stone and wood compositions making the insides an expansion of the indigenous habitat.

Architects: Tanju Özelgin Location: Istanbul, Turkey Year: 2011 Area: 4.300 sqft Photo courtesy: Tanju Özelgin Description:

“Çubuklu Valley is a private residential development located in a forested area of the district of Beykoz in the northern Bosphorus area of Istanbul. This development features a group of modern homes designed by Istanbul practice Emre Arolat Architects in 2006 integrated into the hilly landscapes of this suburban district. In this way, the Cubuklu Valley project is an important example of a gated community that has become a popular residential typology in Istanbul’s urban growth. In contrast to many of the projects in this suburban area using traditional design styles, the Cubuklu Valley design is a decidedly modern and contemporary interpretation of the suburban house and garden type.

Previous articleHouse Roces by Architectuurburo Govaert & Vanhoutte

One Comment to S House Interior by Tanju Özelgin Share your Thoughts

The lighting arrangement designed throughout the house is balanced with the materials and surfaces. Artificial lighting was used indirectly to keep the calm and neutral atmosphere in many of the spaces. However when lighting display units were featured as design objects, a direct lighting element was chosen. In this way, the atmosphere in the living areas is generally dim, with only specific points where it is channeled into light niches and particular areas.

Because of the plot arranged on a slanted territory, the passageway to the house is situated in the top floor and in accordance with the customer’s request; each floor was planned with an alternate idea. At the passage floor, three rooms were asked for, one of them for the proprietor. The center floor comprises of a kitchen that serves the whole house, though the ground floor is considered as a day by day living territory outfitted with electronic gear, a steam room and a sauna as required in the customer brief.

Istanbul-based studio Tanju Özelgin has designed the interior of the S House.

All in all the center floor is composed in a more vigorous methodology than alternate spaces because of the utilization of consistent common surfaces. The dividers are secured with regular stone tiles isolating the kitchen from the family room, concealing the kitchen without hindering the smoothness between the two volumes. Similarly as with the top floor, a sliding entryway is likewise utilized as a part of the passageway of the lounge room, confining the room from the lift and stairwell spaces. The ground floor of the house is composed as a patio nursery floor that opens to the poolside outside living territories. There are three distinct elements of this floor; TV and film units at one side, bookshelf and eating table in the center. Steam room, sauna, whirlpool shower and shower additionally situated on this floor. These spaces are isolated from alternate volumes with tulle draperies and sliding glass entryways.

The S House consists of approximately 400m2 of interior space and 480m2 of landscape and garden area. The owner’s expectation for the interior design was for a modern look integrating natural elements around light toned living spaces. Modern conveniences and home technologies would need to be subtly weaved into the interiors to create a cosmopolitan urban setting.

The S House comprises of around 400m2 of inside space and 480m2 of scene and garden range. The proprietor’s desire for the inside configuration was for a current look coordinating common components around light conditioned living spaces. Present day comforts and home advances would should be quietly weaved into the insides to make a cosmopolitan urban setting.

Due to the plot situated on a sloped area, the entrance to the house is located in the top floor and in line with the client’s demand; every floor was designed with a different concept. At the entrance floor, three bedrooms were requested, one of them for the owner. The middle floor consists of a kitchen that serves the entire house, whereas the ground floor is conceived as a daily living area furnished with electronic equipment, a steam room and a sauna as required in the client brief.

  • Turkey
  • Tanju Özelgin
  • Istanbul
  • TAGS

The S House interior design in Çubuklu Valley by Tanju Özelgin’s uses stone surfaces, lighting and an advanced artistic sensibility to create a modern and distinctive interior design style. The context in the forests of Istanbul provides the designer the opportunity to create a space for living in tune with nature but with a high-minded lifestyle aspirations of the client. Özelgin known for his subtle treatment of space has in this interior advanced his design aesthetic into a subtle fusion of nature and form.”

The lighting course of action outlined all through the house is adjusted with the materials and surfaces. Manufactured lighting was utilized by implication to keep the quiet and nonpartisan climate in a large portion of the spaces. However when lighting show units were included as outline questions, an immediate lighting component was picked. Along these lines, the air in the living territories is for the most part diminish, with just particular focuses where it is diverted into light specialties and specific regions.

Related Images of S House Interior By Tanju Ozelgin
S house interior by tanju özelgin
S house interior by tanju özelgin 31
Photography by tanju özelgin
S house interior by tanju özelgin
One of most striking qualities of the s house inside outline by tanju özelgin is the means by which it mirrors the vitality of the encompassing indigenous
S house 19
Amazing interiors in house s by tanju özelgin 33
The use of natural and artificial lighting of the s house makes it a standout among other modern homes case in point is the walk in closet which has ample
Image
S house interior by tanju özelgin
потрясающий интерьер s house в стамбуле от tanju o
Amazing interiors in house s by tanju özelgin 18
S house 12
On the wall run from ceiling to floor as well as the stones or pebbles underneath the staircase add a zen like and very modern appeal to the house
Bold cosmopolitan house in istanbul
Under construction
S house interior by tanju özelgin
Under construction
S house interior by tanju özelgin 20
S house by tanju özelgin ·
Photography by tanju özelgin
S house interior by tanju özelgin
Modern interior by tanju özelgin
Under construction
S house 10
Amazing interiors in house s by tanju özelgin 8
S house interior by tanju özelgin 7
S house by tanju özelgin ·
Minimal Interior Design Inspiration Pinterest
Minimal Interior Design Inspiration Pinterest

Minimal Interior Design Inspiration PinterestMinimal Interior Design Inspiration Pinterest Minimal Interior Design Inspiration PinterestRelated Images of Minimal Interior Design Inspiration […]

Fairmont Penthouse By Robert Bailey Interiors
Golden Home Interior Linkedin
Golden Home Interior Linkedin

Golden Home Interior LinkedinGolden Home Interior Linkedin Golden Home Interior LinkedinRelated Images of Golden Home Interior Linkedin

Small House Designs Pinoy Eplans
Small House Designs Pinoy Eplans

Small House Designs Pinoy EplansSmall House Designs Pinoy Eplans Change The Overall Mood Of Your Kitchen With a Kitchen Backsplash […]

Justin Bieber Mansion In London Interior
Justin Bieber Mansion In London Interior

Justin Bieber Mansion In London InteriorJustin Bieber Mansion In London Interior 9/30 Has Emilia Clarke fallen for London’s favourite ‘village’? […]

Closet Builder
Closet Builder

Closet BuilderCloset Builder Closet BuilderRelated Images of Closet Builder